Elma

Eski Türkçe'de "alma" diye bilinen adının, meyvenin rengi olan "al" (kırmızı)'dan geldiği bilinmektedir. Elmanın ilk olarak Kuzey Anadolu'da, Güney Kafkaslar, Rusya'nın güneybatısında kalan bölgeler ve Orta Asya (Kazakistan'ın doğusu) dolaylarında ortaya çıktığı sanılmaktadır. Tür, bütün dünyaya Orta Asya'dan yayılmıştır. Besin değeri çok yüksek olan bir meyvesi vardır. Tarih boyunca kültür çalışmalarıyla 1000 farklı elma çeşidi üretildiği tahmin edilmektedir.

Çeşit : Starking Red Delicious, Golden Delicious, Granny Smith

Tat : Ekstra sulu, tatlı, ekşi

Boyut : 65, 70, 75, 80, 85 mm

Hasat yeri : Eğirdir, Isparta, Elmalı, Beyşehir

Ambalaj : Karton kutu (40x33x28cm; 18 kg net) / Plastik kutu (20x40x10cm; 10-12 kg.)

Üretim Tablosu

Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık